Sunday, December 5, 2010

Rain in Curacao..

Stranden Curaçao zwaar beschadigd door regen

WILLEMSTAD - Hevige regenval heeft in het afgelopen weekend op Curaçao enkele populaire standen in het westelijk gedeelte van het eiland verwoest. Vooral op zaterdag viel er veel regen op het Caribische eiland.

Strand bij Willemstad. ANP Strand bij Willemstad. ANP

Hevige waterstromen, veroorzaakt door de regen, hebben op de stranden veel voorzieningen verwoest. Ook is er veel zand weggespoeld. Op enkele stranden liggen her en der losse stenen en stukken rots. Het gaat vooral om de publieke stranden in het westelijk gedeelte van Curaçao, ofwel Banda'Bou.

De overheid neemt momenteel de schade op en gaat een plan van aanpak maken. Daarover komt binnenkort meer duidelijkheid.

Curaçao kampt al maanden met hevige regenval. Vorige maand overleden twee personen als gevolg van een tropische storm en liepen honderden huizen waterschade op. Dit weekend zijn zeker 250 huizen ondergelopen. (ANP)

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/548395/2010/12/06/Stranden-Curacao-zwaar-beschadigd-door-regen.dhtml

Spaanse Water is op zuidoosten, dus andere kant van het eiland, 50 km afstand tot westpunt van Curacao.
Voor ons 'yachties' betekend het alleen dat het wat minder warm is doordat zon achter grijs zit, en dat is best lekker een tijdje niet zo warm.. En we hebben allemaal meer dan genoeg regenwater opgevangen de laatste tijd om dagenlijks te kunnen douchen etc want we hebben toch plenty water.

Het blijft zo tot eind januari hoorde ik op de radio als voorspelling maar het is ABnormaal...

2 comments:

 1. Hi Han,
  Het is altijd leuk een wens te krijgen ,dus stuur ik er een naar jou.De beste wensen voor 2011 met veel avonturen en wind in de zeilen .
  Tussen mijn spullen kwam ik steeds een kaartje tegen met gegevens en telefoon nr"s en een www site erop geschreven.Dit had jij aan mij gegeven.Ik ben eindelijk na ruim een jaar {ik heb nog wat zeiltrips gedaan} eens naar de site gegaan ,want kon het niet plaatsen.En zie daar,de Condor en ergens een foto van jou.Ik was een vrouwelijke opstapper van de Lionsprincess {catamaran} en Joep ook als opstapper.Jij kent Joep want die heeft met jou gevaren.Dus vandaar onze korte ontmoeting in een {?} haven en het kaartje gekregen van jou.Ik moet nog foto"s hebben van jou boot en zal eens op zoek gaan.
  maar goed ,gewoon een reactie en wensen aan jou.Behouden vaart ,vriendelijke groet,Gerie

  ReplyDelete
 2. Ah, Gerrie, ja joh, ik zie nu (28 feb) voor het eerst dat er een reactie is.
  Ik kan niet terug mailen lijkt het, dus maar reactie zo, misschien kom je het ooit nog tegen...

  Dank dus, etc.

  Bevalt hier prima..

  ReplyDelete